febr.
17

Elkészült az akusztikai vonatkozású jogszabályok és szabványok jegyzéke

A Tagozat weboldalára felkerült az akusztika szakterületére vonatkozó, illetve kapcsolódó jogszabályok és szabványok jegyzéke.

2020. február 15-én elindult az Akusztikai Tagozat egy új szolgáltatása: a tagozati oldalon összegűjtöttük az akusztika szakterületére vonatkozó, illetve kapcsolódó jogszabályokat és szabványokat.

A jegyzékek szándékaink szerint az összes akusztikához kapcsolódó jogszabályt és szabványt tartalmazzák, emellett a felkerült bevezető tanulmányokkal segítenek eligazodni a szabályozás és szabványok rendszerében. A jegyzékeket havonta egyszer tervezzük frissíteni, így tagjaink – és az oldalra tévedő érdeklődők – mindig a legfrissebb információkat láthatják.

A szabványok egyedi (szubjektív) és egyedülálló rendezői elv szerint lettek csoportosítva, ami segít az adott témába vágó szabványok áttekintésében, a keresett szabvány könnyebb megtalálásában. Más hasonló rendszerezésről és gyűjtésről tudomásunk nincs. Az elkészült tanulmányok, a szabványok rendszerezése és az adatok összegyűjtése dr. Szakács György tagtársunk kitartó és aprólékos munkájának gyümölcse. Kérjük, az oldalakon elhelyezett © (copyright) jel jelentését tartsák tiszteletben: a tanulmányok és a rendszerezés szerzői joga dr. Szakács Györgyöt illeti – a tanulmányok és a rendszerezés teljes vagy részbeni reprodukciója, felhasználása csak a szerző engedélyével történhet.

A jegyzékeket legjobb szándékaink szerint, az elvárható gondossággal állítottuk össze, ennek ellenére mégis előfordulhatnak kisebb hibák, hiányok. Ezekért és a teljes mértékben folyamatos naprakészségért felelősséget nem tudunk vállalni.

Reméljük, az elkészült jegyzék Önnek is hasznára válik. Észrevételét, ötleteit szívesen fogadjuk!

Nagy Attila, alelnök
2020. február 17.